EDITORIAL JUVENTUD

EDITORIAL JOVENTUT CELEBRA EL SEU 90 ANIVERSARI

Jose Zendrera el dia de su boda con Trinidad Allueva el año 1919 José Zendrera Fecha
José Zendrera Fecha en diferents etapes de la seva vida. A l'esquerra acompanyat de la seva esposa, Trinidad Tomás Allueva.

Editorial Joventut és una editorial independent fundada per José Zendrera l'any 1923 a Barcelona.
Des dels seus inicis, Editorial Joventut es va distingir per l'originalitat de les seves col·leccions, amb les quals va conquistar a bona part del gran públic. Va consagrar en llengua espanyola als eminents mestres del gènere biogràfic (Stefan Zweig, Emil Ludwig, Axel Munthe…) i va llançar edicions populars precursores dels llibres de butxaca. Així mateix, va ser una de les primeres editorials que es va especialitzar en temes nàutics: va publicar els relats de les gestes dels grans navegants (Joshua Slocum, Bernard Moitessier, Sir Francis Chichester, Vito Dumas…), que amb el temps s'han convertit en llibres de referència, i en l'actualitat segueix publicant les gestes dels navegants contemporanis (Ellen MacArthur, Albert Bargués…).
El seu catàleg per a adults s'ha anat enriquint amb col·leccions de caràcter heterogeni dirigides a tots els públics (Història, Viatges, Diccionaris, Biografies, Guies per a pares, Manualitats i Pastisseria de Disseny…).
El primer llibre infantil d'Editorial Joventut va aparèixer el 1925 i va ser Peter Pan i Wendy de J. M. Barrie, al qual van seguir obres de tant abast com Heidi de Joanna Spyri, Emili i els detectius d'Erich Kästner, Alicia en Terra de Meravelles de Lewis Carroll, Mary Poppins de Pamela L. Travers, Òscar, agent secret de Carmen Kurtz, Ronja, la filla del bandoler , d'Astrid Lindgren...
L'editorial va tenir l'encert de donar especial relleu a les il·lustracions i va triar els il·lustradors més cèlebres: Arthur Rackham, Mabel Lucie Attwell, Joan Junceda, Josep Llaverias, Lola Anglada...; i amb la publicació de les Aventures de Tintín, d'Hergé; El Club dels Cinc i El Club dels Set, d'Enid Blyton, va adquirir gran renom.
Editorial Joventut va ser una de les editorials pioneres de l'àlbum il·lustrat per a nens i s'ha consolidat avui dia com una de les editorials amb més prestigi en aquest sector, donant presència als autors i il·lustradors més significatius de tot el món (Helen Cooper, David Wiesner, Roberto Gonsalves, Ángel Domínguez, Jerôme Ruillier, Albert Asensio, Peter Schössow…)
Alguns dels seus llibres infantils, com a Contes per telèfon de Gianni Rodari, i àlbums, com Stelalluna, Sopa de carbassa, L'ós que estimava els llibres i El cassó del Gerard , entre molts altres, s'han convertit en petits best-sellers del món infantil.
Avui dia, Editorial Joventut està present en tots els països de parla hispana, i col·labora amb totes les institucions, públiques i privades, dedicades a la promoció de la lectura. La nostra il·lusió és seguir proporcionant llibres de qualitat per molts anys més mantenint la nostra línia editorial i continuar transmetent la nostra passió a milers de lectors.

Pàgina principal en català
Pàgina principal en castellà
info@editorialjuventud.es

EDITORIAL JOVENTUT   c/ Provença, 101 ·  08029 Barcelona  ·  Tel. (34) 93.444.18.00  ·  Fax: 93.439.83.83