PANXA DE BALENA

PANXA DE BALENA
António Jorge Gonçalves

La Sari decideix anar a la platja tota sola, on troba al petit Blau, que construeix un vaixell per navegar a la terra-on-MAI-NINGÚ-s'avorreix.
Un llibre sobre el poder de la imaginació que habita en l'ésser humà durant la infància i que, malauradament, sembla abandonar-lo a mesura que els anys passen...

 

ISBN: 978-84-261-4225-2     Col·lecció Àlbums il·lustrats (Mar de fantasia)    1ª edició    Edat: 5+
Format: 22 x 29 cm    32 pàgines     Enquadernat en cartoné

 
13,46
14,00

 

 

Antonio Jorge Gonçalves (Lisboa, 1964)Antonio Jorge Gonçalves és un artista lisboeta polifacètic: dibuixant de còmic i de caricatura política, escenògraf, creador de performances de disseny digital en viu i professor. És llicenciat en Disseny de Comunicació per l'Escola Superior de Belles Arts de Lisboa i màster en Escenografia Teatral per la Slade School of Fine Art de Londres, on va ser becari de la Fundació Calouste Gulbenkian.
Aviat va començar a col·laborar en fanzins i periòdics, i va participar regularment en exposicions i concursos, que li van valer diversos premis, destacant-se la seva presència a la Biennal d'Art Jove Mediterrani (Barcelona, 1987) amb Vasco Colombo, en representació de Portugal.
És il·lustrador de la sèrie de Filipe Seems (amb Nuno Artur Silva) i les novel·les gràfiques A Art Suprema i Rei (amb Rui Zink), amb les quals va obtenir un gran èxit i nombrosos premis.
Participa en el suplement O Inimigo Público (del diari Público ) amb una caricatura política corrosiva per la qual és molt conegut. També ha publicat a Le Monde (França) i a Courrier Internacional (França i Japó) i ha estat premiat diverses vegades al World Press Cartoon.
Durant la darrera dècada, ha realitzat performances de disseny digital en viu amb músics, actors i ballarins en diversos països.
Entre el 2008 i el 2015 va ser professor en el Màster d'Arts Escèniques de la Universitat Nova de Lisboa. El 2015 es va incorporar en el projecte pedagògic 10x10 de la Fundació Calouste Gulbenkian com a artista formador.
En 2013 va rebre el Premi Nacional d'Il·lustració pel llibre Uma Escuridão Bonita , amb text de Ondjaki; posteriorment va il·lustrar Salgueiro Maia, o homem do Tanque da Liberdade , amb text de José Jorge Letria, sobre un dels capitans que van liderar la Revolució dels Clavells.
Com a autor del text, Panxa de balena és el seu primer llibre.
http://www.antoniojorgegoncalves.com/
Àlbums il·lustrats
Novetats

LLibres en català
Llibres en castellà
EDITORIAL JOVENTUT